Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biga köftesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Kullanılan et: Köftede, Biga yöresinde yetişen hayvanların etleri kullanılır 12. Bu hayvanların otlakları, zengin endemik bitki örtüsüne sahiptir ve bu da etin lezzetli ve kokulu olmasını sağlar 4.
- Pişirme yöntemi: Köfteye asla sakatat ve benzeri malzemeler karıştırılmaz, sadece soğan, ekmek ve tuz eklenir 12. Baharat kullanılmaz, böylece etin doğal lezzeti ön plana çıkar 24.
- Izgara: Köfte, dededen kalma pirinçten yapılmış özel bir ızgarada pişirilir 1.
- Tarihî geçmiş: Köfteciliğin tarihi 1920'li yıllara dayanır ve Makedonya'dan gelen ustaların etkisiyle gelişmiştir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: