Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bici bici yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Muhallebinin kıvamı: Nişasta ve su karışımını hazırlarken nişastanın içinde kalıntılar bırakmamaya özen gösterilmeli, topaklanmayı önlemek için su yavaş yavaş eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır 15.
- Pişirme: Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, pürüzsüz bir kıvam elde etmeyi sağlar 2.
- Dinlendirme: Muhallebinin buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilmesi önerilir 1.
- Şerbet: Şerbeti hazırladıktan sonra soğumaya bırakmak, muhallebinin tadını bozmadan tatlandırmasını sağlar 2.
- Buz: Bici bicide kullanılan buzun taze ve temiz olmasına dikkat edilmelidir 2.
- Gıda boyası: Gıda boyası kullanmak istemeyenler, kırmızı lahana veya pancar gibi sebzelerin suyundan faydalanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: