Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biberli ekmek yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 su bardağı un 2.
- Biberli harç için: 3 adet yeşil biber, 2 adet domates, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, karabiber 2.
Yapılışı:
- Ilık suda mayayı ve şekeri eritin, 5 dakika kadar mayalanmaya bırakın 2.
- Un, tuz ve maya karışımını ekleyip yoğurun, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 2.
- Hamuru yağlanmış bir kaseye alın, üzerini örtün ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 2.
- Biberleri, domatesleri, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 2.
- Zeytinyağında soğanları kavurun, biberleri ve domatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin 2.
- Kimyon, pul biber, tuz ve karabiber ekleyip baharatlandırın, harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın 2.
- Mayalanmış hamuru ikiye bölün, her iki parçayı da ayrı ayrı unlanmış bir tezgahta açın, dikdörtgen veya yuvarlak şekil verin 2.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurları tepsiye yerleştirin, soğumuş biberli harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın 2.
- Ekmekleri 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin, üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın 2.
- Biberli ekmekleri soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: