Buradasın
Biber dolmasının yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biber dolmasının yumuşak olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Pirincin önceden yıkanması ve bekletilmesi 134. Pirinç, pişirmeden önce ılık suda bekletilip yumuşatılmalı ve nişastasından arındırmak için birkaç kez sudan geçirilmelidir 4.
- Harcın kavrulası 13. Zeytinyağlı dolma yapılacaksa, malzemeler çiğden kullanılabilir ancak soğan ve pirinçlerin önceden kavrulmaları önerilir 13.
- Kaliteli zeytinyağı kullanımı 145. Biber dolmasının lezzeti için kaliteli bir sızma zeytinyağı tercih edilmelidir 45.
- İç harcın ölçülü doldurulması 145. Pirinçlerin pişme esnasında şişeceği göz önüne alınarak, iç harç biberlere çok sıkıştırılmadan, üzerinde en az bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulmalıdır 15.
- Kısık ateşte pişirme 35. Dolmalar, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirilmelidir 35.
- Pişirme sonrası tencerenin kapağının aralık bırakılması 145. Pişirme işleminden sonra tencerenin kapağı aralık bırakılarak dolmaların soğuması sağlanmalıdır 45. Bu, dolmaların kurumasını önler 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: