Buradasın
Biber dolmasının yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biber dolmasının yumuşak olması için şu adımları izlemek önerilir:
- Pirinci önceden ıslatın: Pirinci ılık suda yarım saat kadar bekletmek, dolmaların daha kıvamlı olmasını sağlar 12.
- Kıymayı kavurun: Kıymalı harç kullanacaksanız, kıymayı baharatlarla birlikte birkaç dakika sotelenerek pişirin 1.
- Tencerenin altına limon veya domates dilimi yerleştirin: Tencerenin tabanına birkaç dilim limon veya domates koymak, dolmaların yanmasını engeller ve alt kısmına ekstra lezzet katar 1.
- Yeterli miktarda sıvı ekleyin: Dolmaların pişerken üzerine sıcak su eklemek, pirincin daha iyi pişmesini ve iç harcın kurumasını engeller 12.
- Kısık ateşte pişirin: Dolmaları orta ateşte ve kontrollü bir şekilde pişirmek, iç harcın iyice pişmesini sağlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: