Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyti kebabı en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 800 gram orta yağlı kıyma, 1 adet domates, 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 3 adet yufka 1.
- İç harcın hazırlanması: Kıyma, rendelenmiş domates, sarımsak ve rendelenmiş soğanı derin bir kaba alın 1. Üzerine biber salçası, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip iyice yoğurun 12.
- Yufkanın sarılması: Yufkayı tezgaha alın ve ortadan ikiye katlayın 1. Kenarlarını içe doğru kıvırın 1. Yufkanın uzun kısmına kıymalı harcı düzgün bir şekilde yayın 1.
- Rulo şeklinde sarma: Kıymayı yerleştirdikten sonra yufkayı sıkı bir rulo şeklinde sarın 1.
- Kesme ve pişirme: Rulo şeklindeki yufkaları çapraz bir şekilde kesin ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin 1.
- Sosun hazırlanması: Sos tavasına sıvı yağ ve tereyağını alın 1. Tereyağı eriyince üzerine domates salçası, rendelenmiş domates ve tuz ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırın 1.
- Servis: Hazırladığınız sosu, fırından çıkan beytilerin üzerine gezdirin ve közlenmiş sebzeler eşliğinde servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: