Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyti kebabı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 400 gram kıyma 12;
- 1 adet yumurta 12;
- 1 adet soğan 12;
- 1 diş sarımsak 12;
- yarım çay bardağı galeta unu 12;
- tuz, karabiber 12;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 su bardağı domates rendesi 12;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
- karabiber, tuz 12.
Yapılışı:
- Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondodan geçirin 12.
- Köfte için rondodan çektiğiniz malzemeleri, kıyma, galeta unu ve baharatları derin bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğurun 12.
- Köfte harcından bir miktar alarak elinizde uzun ve yassı bir şekilde biçimlendirin 1.
- Şekillendirdiğiniz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köfteleri 15 dakika pişirin 1.
- Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritin 1.
- Yufkalardan bir tanesini alarak ikiye kesin 1.
- Tek kat olacak şekilde bir parçasının üzerine tereyağı sürün 1.
- Fırından aldığınız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizin ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın 1.
- Tüm malzemeleri sardıktan sonra ruloları verev şekilde kesin ve tekrar tepsiye dizin 1.
- Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürün 1.
- Kebabınız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayın 1.
- Bunun için tereyağını tavada eritin, domates rendesini ekleyin 1.
- Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ilave edin 1.
- Yufkaların üzeri hafifçe kızardıktan sonra fırından alın 1.
- Beyti kebabını servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirin, yanına birkaç kaşık yoğurt koyun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: