Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beykoz kebabının bazı özellikleri şunlardır:
- Köken: Osmanlı mutfağına dayanır 23.
- Malzeme: Genellikle kuzu eti kullanılır, ancak dana etiyle de yapılabilir 3. Ana malzemeler arasında tavuk göğsü, patlıcan, kuru soğan, çarliston biber, zeytinyağı, tuz ve karabiber bulunur 14.
- Pişirme: Et ve sebzeler kızartıldıktan sonra tencerede pişirilir 3. Yaklaşık 1,5 saat pişirme süresi idealdir 3.
- Sunum: Pişen etlerin etrafına kızartılmış patlıcanlar sarılır, üzerine biber ve domates yerleştirilir 3. Yanında pilav, yoğurtlu mezeler veya salatalarla servis edilebilir 34.
- Besin değeri: Yüksek protein içerir ve demir, çinko gibi mineraller açısından zengindir 3. Patlıcan ve biber gibi sebzeler de lif ve vitamin sağlar 3.
- Çeşitler: Sebzeli, baharatlı ve dana etli gibi farklı versiyonları bulunur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: