Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz zeytinin farkı, olgunlaştığında beyaza yakın bir renge bürünmesidir 13. Bu, klorofil pigmentini sentezleyemeyen bir özellikten kaynaklanır 13.
Beyaz zeytinin bazı diğer özellikleri:
- Tadı: Ticari olarak üretilen yeşil ve siyah zeytinlere göre daha tatlıdır, çünkü nispeten daha düşük acı tat veren antioksidan seviyelerine sahiptir 1.
- Rengi: Kış sonuna kadar ağaçlarda bırakıldığında, lipitlerin oksidasyonu nedeniyle sarımsıya eğilimli bir renk alır 2.
- Kullanım alanı: Geçmişte saflığın ve duruluğun sembolü olarak din ve kraliyet çevrelerinde popülerdi 1. Ancak ticari olarak hiçbir zaman popüler olmamıştır 1.
Türkiye'de beyaz zeytin yaygın değildir, ancak Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: