Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fasulye pilaki yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı bombay fasulyesi (iri fasulye) 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1 adet havuç 1;
- 1 adet patates 1;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 5 adet kesme şeker 1;
- 5 su bardağı su 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın 12.
- Ertesi gün fasulyeleri, üstü geçecek kadar suyla haşlayın 1.
- Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın, patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve havucu yarım halka şeklinde doğrayın 1.
- Zeytinyağını bir tencereye alın, yağ ısındıktan sonra soğan ve sarımsakları ilave edin 1.
- Soğanlar pembeleşene dek kavurun, ardından salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin 1.
- Havuç, patates, tuz ve şekeri ilave edin, birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika, havuç ve patatesler yumuşayana dek pişirin 1.
- Havuç ve patates yumuşayıp piştiğinde haşlanmış fasulyeleri ilave edin, birkaç kez karıştırın ve yaklaşık 10 dakika daha pişmeye bırakın 1.
- Tencerenin altını kapatın ve pilakiyi tencerenin içerisinde kendi kendine soğumaya bırakın 1.
- Pilaki soğuduktan sonra servis tabağına alın, üstüne ince ince doğranmış maydanozları serpin ve soğuk olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: