Buradasın
Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu fırında makarna yapmak için gerekli malzemeler:
Beşamel sos için:
- yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3;
- 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi 3;
- Tuz (beyaz peynir tuzluysa koymayın) 3.
Üzeri için:
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3.
Yapılışı:
- Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyin 3.
- Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (yaklaşık 6-8 dakika) 3.
- Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin 3.
- Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar kavurun 3.
- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın 3.
- Sos koyu bir kıvam alınca içine beyaz peyniri ilave edin ve ocaktan alın 3.
- Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve yarım su bardağı kaşar peynirini karıştırın 3.
- Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın 3.
- Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 3.
- Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: