Buradasın
Beşamel soslu fırında makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu fırında makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- Makarna için:
- Beşamel sos için:
Yapılışı:
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın 123.
- Beşamel sos için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar karıştırarak pişirin 1.
- Haşlanan makarnayı süzün ve borcama yerleştirin 1.
- Makarnanın üzerine beşamel sosu gezdirin 1.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin 1.
- Kenarlara bıçak ucuyla kesilmiş tereyağı parçaları yerleştirin 1.
- 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin 1.
Püf noktaları:
- Makarnayı suda haşlarken, yapışmaması için tuz ve yağ eklenmelidir 1.
- Beşamel sosun çok koyu olmamasına dikkat edilmelidir 1.
- Kaşar peyniri, makarnanın üzerine son 15 dakikada eklenmelidir 1.
- Fırın makarna kullanılması önerilir 1.
- Servis saatine yakın fırınlarsanız, ısıtmaya gerek kalmadan servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: