Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Berliner hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 380 gram un (3 su bardağı) 1;
- 180 mililitre süt (oda sıcaklığında, 1 su bardağı) 1;
- 50 gram toz şeker (2,5 yemek kaşığı) 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 40 gram yumuşak tereyağı (2 yemek kaşığı) 1;
- 3 adet yumurta sarısı 1;
- 1 çimdik tuz 1.
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini derin bir kapta veya hamur yoğurucuda pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun 1.
- Hamuru, mayalanması için üzeri kapalı bir şekilde 45 dakika dinlendirin 1.
- Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve bir bardak ile yuvarlak parçalar kesin 1.
- Kestiğiniz yuvarlakları ikinci defa mayalanması için üzerini kapatıp 15-20 dakika daha mayalandırın 1.
- Orta sıcaklıkta ısıttığınız sıvı yağda önlü arkalı olacak şekilde hamurları 5 dakika kızartın 1.
Berliner hamurunu tavada kızartmak veya fırında pişirmek de mümkündür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: