• Buradasın

    Berliner hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown Berliner doughnut, dusted with powdered sugar, sits on a rustic wooden table beside a bowl of flour, a whisk, and a glass of frothy yeast mixture, with sunlight streaming through a kitchen window.
    Berliner hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 380 gram un (3 su bardağı) 1;
    • 180 mililitre süt (oda sıcaklığında, 1 su bardağı) 1;
    • 50 gram toz şeker (2,5 yemek kaşığı) 1;
    • 1 paket instant maya 1;
    • 40 gram yumuşak tereyağı (2 yemek kaşığı) 1;
    • 3 adet yumurta sarısı 1;
    • 1 çimdik tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Hamur malzemelerini derin bir kapta veya hamur yoğurucuda pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun 1.
    2. Hamuru, mayalanması için üzeri kapalı bir şekilde 45 dakika dinlendirin 1.
    3. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve bir bardak ile yuvarlak parçalar kesin 1.
    4. Kestiğiniz yuvarlakları ikinci defa mayalanması için üzerini kapatıp 15-20 dakika daha mayalandırın 1.
    5. Orta sıcaklıkta ısıttığınız sıvı yağda önlü arkalı olacak şekilde hamurları 5 dakika kızartın 1.
    Berliner hamurunu tavada kızartmak veya fırında pişirmek de mümkündür 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm Turkish kitchen with a wooden table covered in flour, a bowl of risen dough, and scattered ingredients like eggs, yeast, and olive oil, while a woman kneads the dough with her hands, smiling.

    Hamur nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Hamur yapmak için gerekli malzemeler: Un. Maya. Sıvı. Şeker. Tuz. Yumurta ve sıvı yağ. Hamur yapma aşamaları: 1. Tüm malzemeler oda sıcaklığına getirilir. 2. Mayayı, şekeri ve ılık su-süt karışımını bir kaba koyun, tahta kaşıkla karıştırın. 3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. 4. Hamur ele yapışmayan, homojen ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilmesi gerekir.

    Berliner içinde ne var?

    Berliner'in içi, genellikle reçel, marmelat, çikolata veya krema ile doldurulur. Bazı doldurma seçenekleri: çilek marmelatı; ahududu reçeli; karamelize şeker; fıstık ezmesi. Berliner, biçim ve tarif olarak donuta benzese de, donut hamuru genellikle glaze şekerle kaplıdır ve ortası deliklidir.

    Berliner ve Alman çöreği aynı mı?

    Evet, Berliner ve Alman çöreği aynıdır, çünkü Berliner, Alman çöreği olarak da bilinir. Berliner, mayalanmış hamurun yağda kızartılması, ikiye bölünerek içine reçel, çikolata veya başka malzemelerin eklenmesi ve üzerine karamelize şeker veya pudra şekeri dökülmesiyle elde edilen bir tatlıdır.