• Buradasın

    Bayram kömbesini hangi yöre yapar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bayram kömbesi, özellikle Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi Çukurova yöresi ve civar illerde Ramazan bayramlarında yapılır 23.
    Günümüzde isteğe bağlı olarak yılın her zamanında yapılabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türk bayram gelenekleri nelerdir?

    Türk bayram geleneklerinden bazıları şunlardır: Aşure yapma ve dağıtma. Akrabaları ziyaret etme. Tatlı ikram etme. Bayram sofrası hazırlama. Radyo ve televizyon programları. Bayram panayırları. Ebebiş. Etli pilav. Bayram konatı. Salıncak kurma.

    Gerçek Hatay kömbe nasıl yapılır?

    Gerçek Hatay kömbe yapmak için gerekli malzemeler: 250 gram tereyağı veya margarin; 1 su bardağı toz şeker; Yarım su bardağı yoğurt; Yarım su bardağı sıvı yağ; 2 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 5,5 veya 6 su bardağı un; 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı; İsteğe bağlı ceviz; Üzeri için susam. Kömbe baharatı için gerekli malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz zencefil; 1 tatlı kaşığı toz karanfil; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 tatlı kaşığı yenibahar; 1 tatlı kaşığı damla sakızı öğütülmüş; 1 tatlı kaşığı muskat rendesi; 1 tatlı kaşığı mahlep. Yapılışı: 1. Geniş bir kabın içine yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın. 2. Eritilmiş margarin, kömbe baharatı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. 3. Un, kabartma tozu ve fıstığı ekleyip yoğurun. 4. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın, önce susama batırın ve kömbe kalıplarına koyup şekil verin. 5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 190 derecede kızarana kadar pişirin. Kömbe hamurunun şekillendirilmesi için özel kömbe kalıpları kullanılır, ancak alternatif olarak nihale veya yer fıstıklı kurabiye kalıpları da kullanılabilir.