Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baykuş pastası yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gram un 5;
- 200 gram şeker 5;
- 100 gram tereyağı 5;
- 3 adet yumurta 5;
- 1 paket kabartma tozu 5;
- 1 paket vanilin 5;
- 100 ml süt 5;
- isteğe bağlı gıda boyası (kahverengi ve sarı) 5;
- 200 gram krem şanti 5;
- çikolata parçaları (süsleme için) 5;
- renkli şekerlemeler (süsleme için) 5.
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye önceden ısıtın 5.
- Bir karıştırma kabında tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin 5.
- Un, kabartma tozu ve vanilini bir kapta karıştırın, bu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpın 5. Sütü de ekleyip homojen bir hamur elde edin 5.
- Hamuru iki ayrı kalıba dökün, bir kalıp büyük, diğer kalıp ise daha küçük olmalıdır 5. Küçük kalıbı, baykuşun başı için kullanacaksınız 5.
- Hamurları önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 5.
- Kekler piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın 5.
- Soğuyan keklerin üzerine krem şantiyi sürün 5.
- Büyük kekin üst kısmını düzleştirip, küçük kek ile birleştirin ve küçük keki büyük kekin üstüne yerleştirerek baykuşun başını oluşturun 5.
- Çikolata parçalarını gözler için yerleştirin, renkli şekerlemeleri ise baykuşun tüyleri için kullanabilirsiniz 5.
Ayrıca, baykuş pastası yapmak için şu kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: