Baykuş tatlısı yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Baykuş Kurabiye Tarifi: - Malzemeler: 1/2 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket muzlu puding, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay bardağı dövülmüş fındık, un. - Yapılışı: Margarin, sıvı yağ, puding, vanilya ve pudra şekerini koyu bir kıvama gelinceye dek pişirin. Un, kabartma tozu, nişasta ve fındığı ekleyip yoğurun. Fırın tepsisini yağladıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yassı şekiller verin. İki küçük parça hamuru göz şeklinde kurabiyelerin üzerine koyun, üstüne çikolata parçaları ve badem ile burun yapın. Fırında iyice pişip kızardıktan sonra servis edin. 2. Baykuş Cupcake Tarifi: - Malzemeler: 2 yumurta, 85 gram toz şeker, 85 gram esmer şeker, 85 ml sıvı yağ, 80 ml tereyağı (eritilmiş), 125 ml süt, 250 gram un, 50 gram kakao, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu. - Yapılışı: Derin bir kasede yumurta, toz ve esmer şekeri çırpın. Üzerine sıvı yağ, tereyağı ve sütü ilave edin. Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Cupcake kalıplarını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Kalıplarda 1 parmak boşluk kalacak şekilde harcı paylaştırın ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen cupcakeleri oda sıcaklığında soğutun, üzerine kremadan sıkıp düzeltin. Kremalı çikolatalı bisküvileri yan yana koyup üzerlerine çikolatalı drajelerle göz yapın, burun için badem koyun ve servis edin.