Buradasın
Basmati pirinç doldurma yöntemi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Basmati pirinç doldurma yöntemi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, basmati pirincini pişirmek için kullanılabilecek bazı yöntemler şunlardır:
- Salma yöntemi 23. Yaklaşık 1,5 su bardağı su tencereye alınır, tuz eklenerek kaynamaya bırakılır 23. Kaynayan suya 1 su bardağı basmati pirinç ve 1 yemek kaşığı yağ eklenerek pişmeye bırakılır 23. Pirinçler suyu çektikten sonra hazır demektir 23.
- Buharda pişirme yöntemi 23. Buharda pişirme aparatına sahip bir tencerede, tencerenin alt kısmına su konur ve su kaynadıktan sonra üzerine aparat yerleştirilir 23. Pirinçler üzerine koyularak pişmeye bırakılır 23.
- Kavurma yöntemi 23. Yağ tencereye alınır ve eriyen yağda pirinçler kavrulur 23. Kavrulan pirinçlere su ve tuz eklenerek kapağı kapalı pişmeye bırakılır 23. Pişen pirinçler 15-20 dakika demlendikten sonra pilav olarak servis edilir 23.
Ayrıca, basmati pirincini pişirmeden önce en az 20-30 dakika soğuk suda ıslatmak önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: