Buradasın
Başlıca protein kaynağımız olan et beslenme kaynaklarımızın temel yapı taşlarından biri tek başına ızgara kızartma fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri olduğu gibi daha az maliyetli olan kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda arttırmak mümkün?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tek başına ızgara, kızartma, fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri arasında biftek, antrikot ve pirzola bulunur 12.
Daha az maliyetli olan et kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda artırmak için ise küşleme, fileto, incik, gerdan ve tranç gibi etler kullanılabilir 12.
Protein kaynağı olarak et tüketirken, pişirme yöntemlerinin sağlıklı olmasına dikkat edilmelidir; haşlama, buharda pişirme ve fırında pişirme gibi yöntemler tercih edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: