Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Barbekü soslu et yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Barbekü Soslu Kavurma Tarifi 1.
- 300 gram dana eti kuşbaşı doğranır 1.
- Tencereye 2 yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı konur, kızdırılır ve etler içine atılıp tencerenin kapağı kapatılıp altı kısılır 1.
- Bir müddet sonra bir iki kez çevrilip kapağı kapatıldıktan sonra etin suyunu salıp çekmesi beklenir 1.
- Yemeklik doğranmış bir adet soğan ve bir su bardağı kaynar su eklenip ocağın altı açılır 1.
- Et suyu çekip yumuşadığında bir adet biber eklenip biberler yumuşayana kadar kavrulur 1.
- Tuz, karabiber ve iki yemek kaşığı barbekü sosu eklenip bir miktar daha kavrulduktan sonra yemek servis edilir 1.
- Barbekü Soslu Biftek Tarifi 34.
- 300 gram biftek ince şeritler halinde doğranır 34.
- Bir adet soğan ve bir diş sarımsak rendelenir 34.
- 2-4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve etler eklenip karıştırılır 34.
- Karışımı buzdolabında en az bir saat bekletilir 3.
- Tavada ısınmış zeytinyağına etler eklenip yüksek ateşte karıştırarak pişirilir 34.
- Bir çay bardağı barbekü sosu eklenip bir dakika daha pişirmeye devam edilir 34.
- Etler servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır 3.
Ayrıca, Yemek.com sitesinde barbekü soslu tavuk tarifi de bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: