Buradasın
Bamyanın lokum gibi olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bamyanın lokum gibi olması için şu adımları izlemek önemlidir:
- Taze bamya kullanmak: Taze bamyalar, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar 2.
- Uçlarını kesip soymak: Bamyaların uçlarını kesip, alacalı bir şekilde soymak daha iyi bir görünüm elde etmeyi sağlar 2.
- Limon suyu eklemek: Pişirme suyuna birkaç damla limon ya da doğrudan yemeğe 1-2 yemek kaşığı limon suyu eklemek, bamyayı diri tutar ve sümüksü yapının oluşmasını engeller 3.
- Karıştırmamak: Tencereyi yavaşça sallayarak karıştırmak, bamyanın formunu korumasını sağlar 3.
- Pişirme süresi: Bamya çabuk pişen bir sebzedir, 15-20 dakikalık pişirme süresi çoğu zaman yeterlidir 3. Fazlası dağılmasına ve kıvamını kaybetmesine neden olur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: