Buradasın
Bamyanın lokum gibi olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bamyanın lokum gibi olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Limon suyu eklemek 3. Pişirme suyuna eklenen limon suyu veya birkaç dilim limon, bamyanın salyalanmasını önler 3.
- Nazik karıştırma tekniği kullanmak 3. Bamyalar çok hassas olduğu için yemeği pişirirken sürekli karıştırmaktan kaçınılmalı, tencereyi sallayarak karıştırmak bamyaların ezilmesini ve dağılmasını engeller 3.
- Kısık ateşte pişirmek 3. Yemeği kısık ateşte, yavaş yavaş pişirmek lezzetlerin birbirine geçmesini sağlar ve bamyaların daha yumuşak olmasını garantiler 3.
- Taze bamya kullanmak 4. Taze bamyalar, etli bamya yemeğinin daha lezzetli olmasını sağlar 4.
Ayrıca, bamyaların uçlarının kesilip alacalı bir şekilde soyulması, daha iyi bir görünüm elde edilmesini sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: