• Buradasın

    Balkabağının yeşil kabuğu nasıl temizlenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Balkabağının yeşil kabuğunu temizlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Kabuğu Soyma: Balkabağının dış kabuğunu bir sebze soyucu veya bıçak kullanarak dikkatlice soyun 14.
    2. Küf ve Kirleri Temizleme: Kabuktaki küf ve kirleri nazikçe yıkayın 2. Bu işlem sırasında lastik eldiven ve yüz maskesi kullanmak, küften korunmak için önemlidir 3.
    3. Kurutma: Kabağı kurulayın 2.
    4. Çamaşır Suyu Solüsyonu: Eğer kabukta beyazımsı bir tabaka varsa, sıvı bulaşık deterjanı veya %10 çamaşır suyu solüsyonunda (on kısım su ve bir kısım çamaşır suyu) bekletin ve fırçalayın 3.
    5. İnatçı Küfü Kazıma: Eğer bu işlemler işe yaramazsa, keskin bir bıçak veya elektrikli zımpara ile kalıbı kazıyın 3. Kabuğu kesmemeye özen gösterin.
    Temizlenen balkabağı, su altında durulanarak toz ve kirlerden arındırılır ve pişirme işlemi için hazır hale gelir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A sunlit Turkish kitchen with fresh zucchini, onions, and dill arranged on a wooden countertop, a pot simmering on the stove, and a bowl of vibrant green *kabak sıyırma* ready to be served.

    Kabak sıyırma nasıl yapılır?

    Kabak sıyırma yapmak için gerekli malzemeler: 3-4 adet kabak; 1 adet kuru soğan; 5 dal taze soğan; yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml); 1 adet limon suyu; 2 yemek kaşığı pirinç; yarım su bardağı sıcak su (100 ml); yarım tatlı kaşığı tuz; yarım tatlı kaşığı kuru nane; yarım demet dereotu. Yapılışı: 1. Kabaklar, sebze soyucu ile çekirdekli kısımlarını çok fazla almadan ince uzun şeritler halinde dilimlenir. 2. Kabak dilimlerinin üzerine limon suyu eklenerek karıştırılır. 3. Tencereye zeytinyağı alınır, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. 4. Pirinç ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur, ardından doğranmış taze soğanlar eklenir ve kuru nane ilave edilip birkaç tur karıştırılır. 5. Sıcak su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılıp yaklaşık 8 dakika pişirilir. 6. Kabaklar tencereye aktarılıp tuz ilave edilerek kapak kapalı şekilde kabaklar suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirilir. 7. Ocak kapatılıp 10-15 dakika dinlendirildikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir ve karıştırılır. Kabak sıyırma, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

    Balkabak kabuğu neden soyulmaz?

    Balkabağı kabuğunun soyulmamasının nedeni, kabuğun çok sert ve zor kesilmesidir. Balkabağı kabuğunu soymak için şu yöntemler kullanılabilir: Mikrodalga veya fırın kullanımı. Çatalla delik açma. Soyma aleti veya keskin bıçak kullanımı.