Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabağı kabuğunun soyulmamasının nedeni, kabuğun çok sert ve zor kesilmesidir 15. Ayrıca, kabuğun fazla soyulması, balkabağının içindeki besin öğelerinin kaybolmasına yol açabilir 2.
Balkabağı kabuğunu soymak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Mikrodalga veya fırın kullanımı 135. Balkabağı, mikrodalgada bir dakika ısıtıldığında kabuk yumuşar ve daha kolay soyulur 15.
- Çatalla delik açma 25. Balkabağının bazı yerlerine çatal batırarak içeriye hava girmesi sağlanır 25.
- Soyma aleti veya keskin bıçak kullanımı 4. Sert kabuğu soymak için sebze soyacağı veya keskin bir bıçak gereklidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: