Balkabağının yeşil kabuğunu temizlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Kabuğu Soyma: Balkabağının dış kabuğunu bir sebze soyucu veya bıçak kullanarak dikkatlice soyun. 2. Küf ve Kirleri Temizleme: Kabuktaki küf ve kirleri nazikçe yıkayın. 3. Kurutma: Kabağı kurulayın. 4. Çamaşır Suyu Solüsyonu: Eğer kabukta beyazımsı bir tabaka varsa, sıvı bulaşık deterjanı veya %10 çamaşır suyu solüsyonunda (on kısım su ve bir kısım çamaşır suyu) bekletin ve fırçalayın. 5. İnatçı Küfü Kazıma: Eğer bu işlemler işe yaramazsa, keskin bir bıçak veya elektrikli zımpara ile kalıbı kazıyın. Kabuğu kesmemeye özen gösterin. Temizlenen balkabağı, su altında durulanarak toz ve kirlerden arındırılır ve pişirme işlemi için hazır hale gelir.