Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir köfte harcı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 500 gr orta yağlı kıyma (tercihen Balıkesir eti) 1
- 1 adet soğan (rendelenmiş) 1
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 1 su bardağı bayat ekmek içi (ufalanmış) 1
- 1 tatlı kaşığı karbonat 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı kimyon 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı su 1
Yapılışı:
- Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ufalanmış ekmek içi, karbonat, tuz, karabiber ve kimyonu geniş bir kaba alın 1.
- Zeytinyağını ve suyu ekleyip, tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun 1.
- Karışımı homojen hale getirmek için karışımı streç filme sarıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin 12.
- Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin 1.
- Köfteleri önceden ısıtılmış ızgarada ya da tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirin 1.
- Yanında Balıkesir’in meşhur yoğurdu ve közlenmiş biber, domates ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: