Buradasın
Bacillus cerus gıda zehirlenmesi nasıl önlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bacillus cereus gıda zehirlenmesini önlemek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Gıdaların doğru saklanması: Yiyecekler +4 derecenin altında soğutulmalı ve burada saklanmalıdır 13.
- Yeniden ısıtma: Yeniden ısıtılacak yemekler en az 75 dereceye kadar ısıtılmalıdır 13.
- El hijyenine dikkat edilmesi: Yemek yapmadan önce ve sonra eller yıkanmalıdır 1.
- Temiz malzemeler kullanılması: Kesme tahtaları ve mutfak gereçleri hijyenik tutulmalıdır 1.
- Paketlenmiş gıdaların kontrolü: Son kullanma tarihine ve paketleme koşullarına dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: