Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Azerbaycan usulü pilav (Azeri pilavı) yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı pirinç 1;
- 3 su bardağı su 1;
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1;
- 150 gr kuru iç bakla 1;
- 200 gr konserve bezelye 1;
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1;
- Yarım demet dereotu 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, bol suyla yıkayıp süzün 1.
- İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün 1. Bezelyenin suyunu süzün 1.
- Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun 1.
- Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın 1.
- Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin 1.
- Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: