Azerbaycan usulü pilav yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 3 su bardağı pirinç. 3 su bardağı su. 2 çorba kaşığı sıvı yağ. 150 gram kuru iç bakla. 200 gram konserve bezelye. Yarım demet dereotu. Tuz. Yapılışı: 1. Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, ardından bol suyla yıkayıp süzün. 2. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. 3. Bezelyenin suyunu süzün. 4. Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. 5. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 6. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. 7. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. 8. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Ayrıca, Azerbaycan'ın yöresel yemeği olan Şah Pilavı da yapılabilir. Azerbaycan pilavı tarifi için nefisyemektarifleri.com ve gurmerehberi.com gibi siteler de ziyaret edilebilir.