Buradasın
Ayvalı kereviz salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvalı kereviz salatası yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kereviz 13
- 1 adet orta boy ayva 13
- 1 adet limon suyu 13
- 30 gram kök zencefil (yaklaşık başparmak büyüklüğünde) 1
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 50 gram dövülmüş ceviz 1
- 500 gram süzme yoğurt 13
- 2 diş sarımsak 13
- 1 tatlı kaşığı tuz 13
Yapılışı:
- Kereviz ve ayvayı alacak boyutta yayvan bir salata kasesine zencefili rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve üzerine limon suyunu ekleyin 13.
- Ayva ve kerevizi rendenin büyük bıçağıyla zencefil-limon suyu karışımının üzerine rendeleyin ve karıştırın 13.
- Sarımsağı tuzla birlikte havanda dövün 13.
- Ceviz, sarımsak, zeytinyağını ekleyip karıştırın 13.
- Son olarak yoğurdu kaşık kaşık ekleyip salata koyu kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın 13.
- Toz kırmızı biber veya tercih ettiğiniz başka bir baharatla süsleyerek servis yapın 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: