Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokadonun olgun olup olmadığını anlamak için yüzeyine hafifçe bastırmak gerekir 2. Eğer avokado yumuşaksa, olgunlaşmış demektir 25. Çok sert avokadolar henüz olgunlaşmamış, çok yumuşak olanlar ise aşırı olgunlaşmış olabilir 2.
Avokado, besleyici değeri yüksek bir meyve olarak günün her saatinde tüketilebilir 2. Ancak, maksimum fayda sağlaması için doğru zamanda ve doğru şekilde tüketilmesi önerilir 2.
Avokado mevsimi, hasat edileceği yere göre değişiklik göstermektedir 5. Kuzey yarım küre ülkelerinde avokado hasadı eylül ayında başlayarak, avokadonun çeşidine göre aralık ayına kadar devam etmektedir 5.
Türkiye üretiminin %70’ini karşılayan Alanya’da avokado hasadı ise eylül ayında başlamaktadır 5.
Avokado, genellikle ilkbahar mevsiminde ekilir 1. Mart ve Nisan ayı, ekim için en ideal zamanlardır 1. İlkbaharda ekilen avokadolar, Kasım ayında meyve vermeye başlar 1.
Avokado, ılıman iklimlerde verimli şekilde yetişir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: