Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Atayef yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 350 gr un, 300 ml sıcak su, 300 ml süt, 60 gr şeker, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1/2 tatlı kaşığı kuru maya, 1/2 tatlı kaşığı tuz 25.
- Beyaz kreması için: 150 ml süt, 100 ml krema, 3 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı toz şeker, 40 g tereyağı, yarım çay kaşığı vanilya, yarım portakal kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı gül suyu, 50 gr toz Antep fıstığı 5.
- Kakaolu irmik kreması için: 250 ml süt, 4 çorba kaşığı irmik, 2 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 125 gr labne peyniri, 1 tutam tuz, yarım çay kaşığı vanilya, yarım portakal kabuğu rendesi 5.
- Şurup için: 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı su, birkaç damla limon suyu 25.
- Süsleme için: Tel kadayıf, tereyağı, dövülmüş ceviz içi, toz fıstık 1.
Yapılışı:
- Kuru malzemeleri bir kaba alın, su ve sütü ekleyip karıştırın 25.
- Üzerini örtüp kremasını yapın 25.
- Hamur için teflon tavayı orta ısıda kızdırın, çok az yağlayın 25.
- Küçük birer kepçe ile tavaya hamurdan döküp sadece tek tarafını pişirin 25.
- Hamurların üzerini örtüp kurumasını önleyin 2.
- Hamurlar pişince yarıya kadar yanlardan bastırarak kapatın 5.
- Kremaları sıkma torbasına koyup hamurun açık tarafından doldurun 5.
- Beyaz kremalıyı Antep fıstığına, kakaoluyu cevize batırarak servis tabağına alın 5.
- Üzerine soğuk şerbeti döküp servis edin 5.
Atayef tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: