Atayef yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 350 gr un, 300 ml sıcak su, 300 ml süt, 60 gr şeker, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1/2 tatlı kaşığı kuru maya, 1/2 tatlı kaşığı tuz. Beyaz kreması için: 150 ml süt, 100 ml krema, 3 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı toz şeker, 40 g tereyağı, yarım çay kaşığı vanilya, yarım portakal kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı gül suyu, 50 gr toz Antep fıstığı. Kakaolu irmik kreması için: 250 ml süt, 4 çorba kaşığı irmik, 2 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 125 gr labne peyniri, 1 tutam tuz, yarım çay kaşığı vanilya, yarım portakal kabuğu rendesi. Şurup için: 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı su, birkaç damla limon suyu. Süsleme için: Tel kadayıf, tereyağı, dövülmüş ceviz içi, toz fıstık. Yapılışı: 1. Kuru malzemeleri bir kaba alın, su ve sütü ekleyip karıştırın. 2. Üzerini örtüp kremasını yapın. 3. Hamur için teflon tavayı orta ısıda kızdırın, çok az yağlayın. 4. Küçük birer kepçe ile tavaya hamurdan döküp sadece tek tarafını pişirin. 5. Hamurların üzerini örtüp kurumasını önleyin. 6. Hamurlar pişince yarıya kadar yanlardan bastırarak kapatın. 7. Kremaları sıkma torbasına koyup hamurun açık tarafından doldurun. 8. Beyaz kremalıyı Antep fıstığına, kakaoluyu cevize batırarak servis tabağına alın. 9. Üzerine soğuk şerbeti döküp servis edin. Atayef tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: lezzet.com.tr; nefisyemektarifleri.com; youtube.com.