Buradasın
Arpacıklı mantarlı et nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpacık Soğanlı ve Mantarlı Et Sote Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram kuzu veya dana eti (kuşbaşı doğranmış) 1
- 250 gram mantar (doğranmış) 1
- 200 gram arpacık soğanı 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış) 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1
- Yarım çay bardağı su 1
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı doğranmış etler, bir tavada zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte yüksek ateşte kavrulur 1. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir 14.
- İnce doğranmış arpacık soğanları ve sarımsaklar tavaya eklenir 1. Soğanlar yumuşayana kadar kavrulmaya devam edilir 1.
- Mantarlar, hazırlanan karışıma eklenir ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir 1. Bu aşamada tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir 1.
- Yarım çay bardağı su eklenerek karıştırılır ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirilir 1.
- Sıcak servis edilir 1. Yanında pilav veya makarna ile sunulabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: