Buradasın
Arpacıklı mantarlı et nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpacık soğanlı ve mantarlı et pişirmek için gerekli malzemeler:
- 400 gram dana kuşbaşı et 3;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- 1 adet soğan 3;
- 2 adet yeşil biber 3;
- 2 adet kırmızı biber 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı pul biber 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3;
- 1 çay kaşığı kekik 3;
- 1 su bardağı sıcak su 3;
- 500 gram kültür mantarı 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3.
Pişirme aşamaları:
- Tavayı ocakta ısıtın 3.
- Kuşbaşı etleri tavaya alın ve suyunu salıp çekene kadar önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin 3.
- Sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyip ara ara karıştırarak orta ateşte sebzelerin diriliği gidene kadar kavurun 3.
- Domates salçası, karabiber, pul biber, kimyon ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin 3.
- Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın 3.
- Limonlu su içinde bekletilmiş mantarları doğrayıp tavaya ekleyin ve karıştırın 3.
- Tavanın kapağını kapatıp mantarlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin 3.
- Yemek piştikten sonra tuz ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın 3.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: