Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arap mutfağında birçok farklı yemek bulunmaktadır. İşte bazı örnekler:
- Kabsa: Basmati pirinç, et, sebzeler ve baharat karışımıyla yapılan bir yemek 1.
- Jareesh: Kırık buğdaydan yapılan ve sebzeler ile domates sosuyla pişirilen bir tarif 1.
- Mutabbaq: Et, sebze veya peynirle doldurulmuş bir tür hamur işi 1.
- Mandi: Et ve pirincin tandırda yavaşça pişirildiği bir tarif 12.
- Falafel: Nohut, ot ve baharatlardan yapılan kızarmış köfteler 124.
- Saleeg: Pilav üstü et yemeği 15.
- Harees: Öğütülmüş buğday ve etten oluşan bir yemek 1.
- Tabule: Bol yeşillikli bir salata 24.
- Fettuş: Peynir ve bol yeşillikle yapılan bir Arap salatası 2.
- Kepse: Arap pilavı 2.
Arap mutfağı, Mağrip'ten Bereketli Hilal'e ve Arap Yarımadası'na kadar uzanan farklı yöresel mutfakları içerir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: