• Buradasın

    Arabaşının hamuruna ne kadar tuz konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arabaşı hamuruna 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenir 5.
    Ayrıca, yemek.com sitesinde yer alan tarifte, arabaşı hamurunun yapıldığı tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ilave edildiği belirtilmektedir 2.
    Lezzet.com.tr'deki tarifte ise, 3 su bardağı un, 3 tatlı kaşığı tuz ile karıştırılarak hamur yapıldığı ifade edilmektedir 3.
    Un, su ve tuzun topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırılması ve ocağa alınıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirilmesi tavsiye edilmektedir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ne kadar yemeğe ne kadar tuz atılır?

    Yemeklere tuz miktarı, kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Genel olarak kabul edilen bazı ölçüler şunlardır: Sıvı yemekler için: Her 1 litre sıvı için 1 çay kaşığı tuz önerilir. Katı yemekler için: Her 500 gram malzeme için yaklaşık yarım çay kaşığı tuz yeterli olabilir. Ayrıca, Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kenan Ateş'in açıklamasına göre, bir kişinin günlük tuz ihtiyacı 1,5 çay kaşığı kadardır.

    Arabasi hamurunun kıvamı nasıl olmalı?

    Arabaşı hamurunun kıvamı, krep kıvamına gelmelidir. Hamurun kıvamını ayarlamak için: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için suyun soğuk olması gerekir. Akıcı olmaması durumunda, kaynamış su eklenerek kıvam ayarlanabilir. Hamurun iyice kıvam alması için, 3,5-4 saat bekletilmesi önemlidir.

    Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

    Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 10 su bardağı soğuk su; 3 su bardağı un; 3 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin. 4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün. 5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın. 6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun. 7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin. Püf noktaları: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır. Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir.