Buradasın
Arabaşı çorbasının hamuru neden sert olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arabaşı çorbasının hamurunun sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Un ve su oranı: Hamurun kıvamı için genellikle 1 litre suya 1 su bardağı un oranı kullanılır 1. Bu oran, hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması için idealdir 1.
- Unun soğuk suyla açılmaması: Topaklanmaması için unu soğuk suyla açmak gerekir 1.
- Hamurun yeterince karıştırılmaması: Pürüzsüz bir kıvam alması için hamur, pişirme süresince sürekli karıştırılmalıdır 1.
- Hamurun yeterince dinlenmemesi: Hamurun iyice kıvam alması için 3,5-4 saat beklemesi önemlidir 3.
Bu noktalara dikkat edilerek hamur daha yumuşak bir kıvam alabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: