• Buradasın

    Arabaşının hamuruna süt konur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish woman in a cozy kitchen kneads a soft, white dough in a large ceramic bowl, with a glass of milk and flour nearby, her face lit with warm contentment.
    Evet, arabaşı hamuruna süt konulabilir 2. Bazı tariflerde süt, hamurun yoğrulması için kullanılan malzemelerden biridir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Arabaşı hamuru nasıl yapılır?

    Arabaşı hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 10 su bardağı soğuk su; 3 su bardağı un; 3 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, su ve tuzu topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. 2. Ocağa alıp kısık ateşte, devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirin. 4. Tepsiyi soğuk su ile soğutup kalan suyu süzün. 5. Soğuttuğunuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayın. 6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyun. 7. Hamur sertleştiğinde baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde servis edin. Püf noktaları: Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için soğuk su kullanılmalıdır. Tepsiye yaydığınız hamurun kalın olmaması için eşit şekilde yayılmasına özen gösterilmelidir.