• Buradasın

    Arabaşı çorbası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arabaşı çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
    • Çorba için:
      • 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
      • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
      • 2 yemek kaşığı un 12;
      • 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
      • 1 yemek kaşığı biber salçası 12;
      • 1 tatlı kaşığı toz acı biber 1;
      • 3 adet kemikli tavuk but 1;
      • 1,5 litre su 12;
      • 1 tatlı kaşığı tuz 1.
    • Hamur için:
      • 1 litre su 12;
      • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
      • 1 su bardağı un 12.
    • Servis için:
      • 1 adet limon 1.
    Yapılışı:
    1. Hamur yapımı: 1 litre kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin 1. Ayrı bir kapta 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı tuz koyup, 1 su bardağı unu ekleyerek karıştırın 1. Kaynar suya yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için hızlıca karıştırın 1. Ocaktan alıp, borcamda oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin, ardından buzdolabında en az 4-5 saat soğutun 1.
    2. Çorba yapımı: Tavuk butlarını haşlayıp küçük parçalara ayırın 12. Tereyağı ve zeytinyağında unu kavurun, salça ve baharatları ekleyip karıştırın 12. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın, tavuk etlerini ekleyip 2 dakika daha kaynatın 12.
    3. Servis: Dinlenmiş hamuru dilimleyin, çorbaya limon suyu ekleyerek servis yapın 1.
    Not: Arabaşı çorbası, hamurlu veya hamursuz olarak yapılabilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arabasi çorbası nerenin meşhur?

    Arabaşı çorbası, Türk mutfağının İç Anadolu Bölgesi'ne özgü bir çorbasıdır. Özellikle Yozgat ile ilişkilendirilir, ancak Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde, örneğin Çorum, Nevşehir, Ankara, Antalya, Burdur, Denizli, Muğla, Sivas, Konya, Aksaray, Uşak, Afyonkarahisar, Mersin, Eskişehir, Karaman, Kütahya, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir gibi yerlerde de bilinir.