Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arabaşı çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- Çorba için:
- Hamur için:
- Servis için:
- 1 adet limon 1.
Yapılışı:
- Hamur yapımı: 1 litre kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin 1. Ayrı bir kapta 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı tuz koyup, 1 su bardağı unu ekleyerek karıştırın 1. Kaynar suya yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için hızlıca karıştırın 1. Ocaktan alıp, borcamda oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin, ardından buzdolabında en az 4-5 saat soğutun 1.
- Çorba yapımı: Tavuk butlarını haşlayıp küçük parçalara ayırın 12. Tereyağı ve zeytinyağında unu kavurun, salça ve baharatları ekleyip karıştırın 12. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın, tavuk etlerini ekleyip 2 dakika daha kaynatın 12.
- Servis: Dinlenmiş hamuru dilimleyin, çorbaya limon suyu ekleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: