Buradasın
Antep usulü içli köfte kızartma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü içli köfte kızartma için gerekli malzemeler:
- Köfte için: 3 su bardağı ince köftelik bulgur, 2 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı un, 1 yumurta, 3 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, pul biber, tuz 124.
- Kızartma için: 1-2 su bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- İç harcın hazırlanması: Kıyma kavrulup soğanlar eklenir, baharatlar ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır 124.
- Hamurun hazırlanması: Bulgur ve irmik sıcak suyla ıslatılıp şişmesi beklenir, ardından diğer malzemelerle 20 dakika yoğrulur 124.
- Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içi oyulur, harç eklenip kapatılır 124.
- Kızartma: Kızgın yağda, yağ köftelerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde, altın rengini alana kadar kızartılır 124.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: