Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aligot, Fransa'nın güneyindeki Aveyron bölgesinde yaygın olan, patates püresi, tereyağı, krema ve çeşitli peynirlerin karışımından yapılan bir yemektir 123.
Geleneksel aligot tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 kg unlu patates 3;
- 300 gr taze veya orta yaşlı Cantal, Tomme veya Mozzarella peyniri 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 100 ml süt 3;
- 50 gr tereyağı 3;
- Tuz ve karabiber 3.
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp püre haline getirin 3.
- Ezilmiş sarımsak ve sıcak sütü ekleyip karıştırın 3.
- Tereyağını ekleyip iyice yedirin 3.
- Peynirleri ekleyip uzayan, lastiksi bir kıvam alana kadar karıştırın 3.
Aligot, sıcak servis edilir ve tek başına ana yemek olarak veya yanında kızarmış sosis, et veya sebze ile sunulabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: