Aksaray şerbetli pidesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 1 paket yaş maya, 1,5 su bardağı su, 1 çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiği kadar un. - İç harcı için: 1 su bardağı tuzsuz lor, 1 su bardağı rende kaşar, 1 su bardağı küflü peynir. - Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı. - Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu. Yapılışı: 1. Un, şeker ve suyu karıştırarak hamuru yoğurun. 2. Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. 3. Bu arada şerbeti hazırlayın: su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. 4. Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alarak merdaneyle oval şekilde açın ve boyunu uzatın. 5. Uzunlamasına peynir karışımından oluşan içi koyup peynirler görünmeyecek şekilde iki taraftan kapatın. 6. Pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Fırından çıkınca pidelerin üzerine tereyağı sürün ve 4 parmak eninde kesin. 8. Son olarak soğuyan şerbeti pidelerin üzerinde gezdirin ve servis edin.