Akçaağaç şurubu hasadı, şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Ağaçlara Musluk Açma: Şubat, mart ve nisan aylarında akçaağaç ağaçlarının gövdesine bir musluk açılır. 2. Özsu Toplama: Ağaçtan alınan özsular, kovalara biriktirilir. 3. Ana Tanklara Gönderme: Pompalama sistemiyle ana tanklara iletilir. 4. Kaynatma: İşleme merkezlerinde özsular kaynatılarak şurup kıvamına getirilir. Hasat Zamanı: Kesin tarih, ağaç ve bölgenin özelliklerine bağlıdır. Genellikle Pennsylvania'da Şubat ortasından sonuna kadar, Maine ve doğu Kanada'da Mart ortasına kadar yapılır. Sap genellikle 4 ila 6 hafta boyunca akar. Dikkat Edilmesi Gerekenler: Gövde çapı 20 cm'den küçük ağaçlardan su alınmaz. Sıcaklıklar donma noktasının üzerindeyken musluk açılmalıdır.