Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akçaağaç şurubunun kilosunun pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Zorluğu: Akçaağaç şurubu, akçaağaç ağaçlarının gövdesinde sadece şubat, mart ve nisan aylarında oluşan öz suların işlenmesi sonucu elde edilir 23. Bu süreçte, her ağaçtan elde edilen öz suların tek tek toplanması ve işlenmesi emek yoğun bir çalışma gerektirir 23.
- Yüksek Talep: Dünya üzerinde akçaağaç şurubu üretiminin %80'i Kanada tarafından yapılmaktadır 2. Kanada'yı ABD, Japonya ve Güney Kore izlemektedir 2. Bu da talebi artırır ve fiyatı yükseltir 2.
- Düşük Verim: Bir ağaçtan 3 aylık şurup döneminde 40 litre ile 100 litre arasında öz su elde edilebilir 2. Bu da birim hacmi düşürür ve maliyeti artırır 2.
- Doğal ve Organik Bir Ürün Olması: Geleneksel yöntemlerle yapılan akçaağaç şurubu, doğal ve organik bir besin olarak kabul edilir 23. Bu özellikler, ürünün değerini artırır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: