Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akçaağaç şurubu hasadı, akçaağaç ağaçlarının gövdesine açılan musluklardan özsuyun toplanması ve ardından bu özsuyun işlenmesiyle gerçekleştirilir 12. İşte adımlar:
- Özsuyun Toplanması: Şubat, mart ve nisan aylarında akçaağaç ağacının gövdesine bir musluk açılır ve özsuyu bir kaba akar 13.
- Özsuyun Taşınması: Toplanan özsu, kovalara biriktirilir ve pompalama sistemiyle ana tanklara gönderilir 13.
- Kaynatma: Ana tanklardaki özsu, şurup kıvamına gelene kadar işleme merkezlerine gönderilerek kaynatılır 13.
- Filtre Etme: Kaynatma işleminden sonra şurup süzülür 3.
Bu süreç, ülkemizdeki pekmez yapımına benzer 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: