Buradasın
Ahmet şefin ispir fasulyesi nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ahmet Şef'in İspir Fasulyesi Tarifi için gerekli malzemeler ve pişirme aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg İspir fasulyesi 1
- 4 su bardağı süt 1
- 8 su bardağı su 1
- 2 çay kaşığı toz şeker 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 500 gr tereyağı 1
- 1 kg kuzu kuşbaşı 1
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1
- Tuz, karabiber 1
Hazırlanışı:
- Fasulyeyi bir gece önceden, 2 su bardağı süt, 4 su bardağı su, tuz ve şeker karışımında ıslatın 1.
- Ertesi gün süzün, aynı ölçülerde yeni meyanenin içine koyup, çok kısık ateşte, fasulye yumuşayıncaya kadar tıkırdatın 1.
- Başka bir tencerede 5 yemek kaşığı tereyağında eti harlı ateşte çevirip dağladıktan sonra altını kısın, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin 1.
- Suyunu çektikçe ete azar azar sıcak su katarak yenecek yumuşaklığa gelene kadar pişirin 1.
- Kalan tereyağını, salça ve karabiberi, etler piştikten sonra ilave edin, karıştırın, birkaç dakika kavurun 1.
- Fırınınızı 160 derecede kızdırın 1.
- Haşlanmış fasulye ile etleri bir araya getirin, tuzunu katın, 10 dakika kadar birlikte pişirdikten sonra tercihen bir toprak güvece, yoksa ateşe dayanıklı cam tencereye alın 1.
- Tencerenin ağzını kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatın, 30 dakika fırınlayın 1. Fırını kapatın ama güveci 20 dakika daha içinde dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: