Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağın Leblebisi'nin bazı özellikleri:
- Nohut cinsi: Sadece Ağın'da yetişen "tüylü nohut" olarak bilinen özel bir nohut türünden yapılır 14.
- Üretim yöntemi: Meşe odunu ateşindeki küllü su içerisinde haşlanan nohutlar, Ağın'dan çıkan %87'si karbonattan oluşan bir kumda tek seferde kavrulur 124.
- Ayırt edici özellikler: Tek kavrulma işleminden sonra kabuğu alınır ve beyaz şeffaf poşetlerde ağzı kapalı tutulduğu sürece 6-8 ay arasında bayatlama görülmez 1.
- Faydaları: Yüksek protein kaynağı olup, hazımsızlığı giderir ve bağırsağı düzenlemede yardımcı olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: