Buradasın
Agar ile karragenan arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Agar ve karragenan arasındaki temel farklar şunlardır:
- Kaynak: Agar, Gelidium ve Gracilaria gibi kırmızı alg türlerinden türetilirken, karragenan Eucheuma ve Gigartina gibi alglerden elde edilir 23.
- Gelling Özellikleri: Agar, düşük konsantrasyonlarda bile güçlü ve geri dönüşü olmayan jeller oluşturur 13. Karragenan ise daha yumuşak jeller üretir ve süt proteinleriyle etkileşime girerek ürünlerin dokusunu iyileştirir 13.
- Kullanım Alanı: Agar, mikrobiyolojide kültür ortamı olarak ve mutfakta bitkisel jelatinin yerine kullanılır 13. Karragenan ise gıda endüstrisinde yaygın olarak bir kalınlaştırıcı ve stabilizatör olarak kullanılır 13.
- Çözünürlük: Agar, 100°C'de çözünür (düşük çözünürlüğe sahip türler için 65°-80°C) 4. Karragenan ise 80°C'de suda çözünür 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: