Buradasın
Adana dili dışarıda kebap nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana kebabı dışarıda yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr kıyma 1
- 200 gr kuyruk yağı 1
- 1 yemek kaşığı acı pul biber 1
- 1 yemek kaşığı toz biber 1
- 5-6 diş sarımsak 1
- Tuz 1
- Yanında pişirmek için; domates, yeşil biber, 1-2 adet kırmızı biber, lavaş ekmeği 1
Yapılışı:
- Kıymayı bir kaba alıp, içerisine kuyruk yağını ekleyin 1.
- Ezilmiş sarımsak, pul biber, toz biber ve tuz ilave ederek iyice yoğurun 1.
- Mümkünse buzdolabında biraz dinlendikten sonra, elinizi hafif ıslatarak, şişlere göre parçalara ayırın 1.
- Elinizi ıslatıp, şişe geçirilen ete bastırarak, ne ince, ne kalın olmak şartıyla, yayın 1.
- Dilediğiniz şekilde ister mangalda, isterseniz de çöp şişte ya da fırında pişirin 1.
- Yanında biber, domates pişirin 1.
- Soğan salatası da olmazsa olmazı 1.
Püf noktası: Pişirmeden önce ızgara telini yağlarsanız etler daha da lezzetli olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: