• Buradasın

    Acuka nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Acuka yapımı için gerekli malzemeler:
    • 5 yemek kaşığı tatlı biber salçası 1;
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 12;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
    • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz 1;
    • 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi 1;
    • 5 diş sarımsak 1;
    • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1;
    • 1 çay kaşığı kekik 1;
    • 1 çay kaşığı nane 1;
    • Tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Zeytinyağını tavada ısıtın 1.
    2. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edip kavurun 1.
    3. Kavrulan karışımı ocaktan almadan kısa bir süre önce ezilmiş sarımsakları da ekleyerek karıştırın 1.
    4. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp kaşık yardımıyla ezdikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin 1.
    5. Dinlenen acukayı kavanozlara doldurup serin bir yerde saklayın 1.
    Püf noktası: Acuka da kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Acuka ve çemen aynı şey mi?

    Acuka ve çemen, Türk mutfağında sıkça kullanılan baharatlı soslar olsa da aynı şeyler değildir. Acuka, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan, daha tatlı ve hafif acı bir tada sahip bir sostur. Çemen ise hardal tohumu, sarımsak, ekmek kırıntısı, sirke ve baharatlarla hazırlanan, daha keskin bir tada sahip bir sostur.

    Acuka için hangi malzemeler gerekli?

    Acuka tarifi için gerekli malzemeler: 5 yemek kaşığı tatlı biber salçası; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz; 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi; 5 diş sarımsak; 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay kaşığı kekik; 1 çay kaşığı nane; Tuz.

    Acuka içinde hangi salça kullanılır?

    Acuka yapımında biber salçası ve gerekirse bir miktar domates salçası kullanılır.

    Acuka ve kahvaltılık acuka aynı mı?

    Evet, acuka ve kahvaltılık acuka aynı şeyi ifade eder.

    Acuka içinde hangi baharatlar var?

    Acuka içinde bulunan baharatlar değişkenlik gösterebilir, ancak genellikle aşağıdaki baharatlar kullanılır: kekik; nane; karabiber; kimyon; kişniş; yenibahar; beştürlü; pulbiber. Ayrıca, acukaya susam ve çemen tozu gibi baharatlar da eklenebilir.

    1 kavanoz acuka kaç malzemeli?

    1 kavanoz acuka tarifi için 9 malzeme gereklidir: 1. 3 yemek kaşığı domates salçası; 2. 3 yemek kaşığı biber salçası; 3. 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş); 4. 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 5. 4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi); 6. 6 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş); 7. 1 çay kaşığı karabiber; 8. 1 çay kaşığı kimyon; 9. 1 çay kaşığı pul biber.

    Acuka tarifi Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?

    Arda'nın Mutfağı'ndan Acuka Tarifi için gerekli malzemeler: 2 dilim tost ekmeği; 2 avuç ceviz; 2 diş sarımsak; 2 tutam kimyon; Tuz ve karabiber; 2 yemek kaşığı biber salçası; 4 yemek kaşığı domates salçası; 1 su bardağı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Bir parçalayıcının içine ekmekleri alın ve parçalayın. 2. Üzerine 1 avuç ceviz ekleyin ve parçalamaya devam edin. 3. Sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, domates ve biber salçasını ekleyip çekmeye devam edin. 4. Ardından zeytinyağını az az ekleyerek sürülebilir kıvama gelene kadar çekmeye devam edin. 5. Cevizin kalanını da ilave edip bir tur daha parçalayın ama içinde biraz kıtırtı olsun diye tamamen çekmeyin, hafif taneli kalsın. 6. Ardında bir kavanoza alıp, saklayabilirsiniz. 7. Servis edeceğiniz kaba alıp, servis edebilirsiniz.