• Buradasın

    Acuka tarifi Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arda'nın Mutfağı'ndan Acuka Tarifi için gerekli malzemeler:
    • 2 dilim tost ekmeği 13;
    • 2 avuç ceviz 13;
    • 2 diş sarımsak 13;
    • 2 tutam kimyon 13;
    • Tuz ve karabiber 13;
    • 2 yemek kaşığı biber salçası 13;
    • 4 yemek kaşığı domates salçası 13;
    • 1 su bardağı zeytinyağı 13.
    Yapılışı:
    1. Bir parçalayıcının içine ekmekleri alın ve parçalayın 13.
    2. Üzerine 1 avuç ceviz ekleyin ve parçalamaya devam edin 13.
    3. Sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, domates ve biber salçasını ekleyip çekmeye devam edin 13.
    4. Ardından zeytinyağını az az ekleyerek sürülebilir kıvama gelene kadar çekmeye devam edin 13.
    5. Cevizin kalanını da ilave edip bir tur daha parçalayın ama içinde biraz kıtırtı olsun diye tamamen çekmeyin, hafif taneli kalsın 13.
    6. Ardında bir kavanoza alıp, saklayabilirsiniz 13.
    7. Servis edeceğiniz kaba alıp, servis edebilirsiniz 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Acuka hangi yöreye ait?

    Acuka, Kafkas halklarına ait bir lezzettir ve özellikle Gürcistan'da yaygındır.

    Acuka kahvaltılık mı meze mi?

    Acuka, hem kahvaltılık sos hem de meze olarak tüketilebilir.

    Acuka kahvaltılık nasıl yapılır?

    Acuka kahvaltılık tarifi için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası; 3 yemek kaşığı biber salçası; 5 diş sarımsak; 1 su bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş); 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş); 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı pul biber. Yapılışı: 1. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırıp üzerine kabuklarını soyduğumuz 5 diş sarımsağı rendeleyin. 2. 2 yemek kaşığı domates ve 3 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kısık ateşte, kokusu çıkana kadar kavurun. 3. Üzerine ince çekilmiş 1 su bardağı ceviz içini katıp yağı çıkması için karıştırın. 4. Son olarak pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra salça karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın. 5. Bir kapta 1 su bardağı ince çekilmiş bayat ekmek içiyle hazırladığımız salçalı sosu karıştırın. 6. Ekmek dilimleri üzerine sürüp servis yapabilirsiniz.

    Acuka içinde hangi baharatlar var?

    Acuka içinde bulunan baharatlar değişkenlik gösterebilir, ancak genellikle aşağıdaki baharatlar kullanılır: kekik; nane; karabiber; kimyon; kişniş; yenibahar; beştürlü; pulbiber. Ayrıca, acukaya susam ve çemen tozu gibi baharatlar da eklenebilir.

    Acuka ve kahvaltılık acuka aynı mı?

    Evet, acuka ve kahvaltılık acuka aynı şeyi ifade eder.

    Acuka için hangi malzemeler gerekli?

    Acuka tarifi için gerekli malzemeler: 5 yemek kaşığı tatlı biber salçası; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz; 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi; 5 diş sarımsak; 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay kaşığı kekik; 1 çay kaşığı nane; Tuz.