• Buradasın

    Acıbadem Kurabiyesi hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Acıbadem kurabiyesi, Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde bulunabilse de asıl meşhur olduğu yer Edirne ilimizdir 3.
    Ancak, Osmanlı mutfağında hem evlerde hem de çarşı fırınlarında acıbadem kurabiyesi imalatı yapıldığı bilinmektedir 4. 19. yüzyıl Osmanlı mutfağında, acıbadem ununun yanı sıra tatlı badem veya farklı sert kabuklu yemişler kullanılarak yapılan yuvarlak biçimli gevrek bir kurabiye türü olduğu belirtilmektedir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gerçek acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır?

    Gerçek acıbadem kurabiyesi yapımı için gerekli malzemeler: 200 gram badem (isteğe bağlı olarak kabuklu veya kabuksuz); 150 gram pudra şekeri; 1 adet büyük boy yumurta akı; 1 tatlı kaşığı limon suyu; Bir tutam tuz. Yapılışı: 1. Bademleri bir tavada hafifçe kavurun ve soğuduktan sonra mutfak robotunda ince bir toz haline gelene kadar çekin. 2. Bir kabın içinde yumurta akını ve tuzu koyup mikser ile yüksek devirde çırpmaya başlayın. 3. Çırpılmış yumurta akının içine pudra şekerini ve limon suyunu ekleyin. 4. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 5. Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında, 20-25 dakika kadar pişirin. Acıbadem kurabiyelerini, soğuduktan sonra çay veya kahve ile birlikte servis edebilirsiniz.

    Gerçek Acıbadem kurabiyesinin içinde ne var?

    Gerçek acıbadem kurabiyesinin içinde şu malzemeler bulunur: badem unu; toz şeker; yumurta akı; tuz; taze sıkılmış limon suyu; vanilin. Ayrıca, kurabiyenin üzerine yerleştirilmek üzere 8-10 adet çiğ badem de gereklidir. Acıbadem kurabiyesi, geleneksel tarife göre üstünde bir adet acı badem bulunduğu için bu ismi almıştır.

    Acıbadem Kurabiyesi'nin kıvamı nasıl olmalı?

    Acıbadem kurabiyesinin kıvamı, dışı hafif çıtır, içi ise yumuşak ve yoğun aromalı olmalıdır. Hamurun kıvamı ise akışkan ama şekil verilebilir bir yapıda olmalıdır; ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır. Ayrıca, kurabiyelerin piştikten sonra da kıvamı değişecektir; şeker ile yumurta akını çırparken istenen pürüzsüz doku için yeterli şeker kullanılmalıdır.