• Buradasın

    Abuzerdede kadayıfın içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Abuzerdede kadayıfının içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    • Hamur: Un, su, tuz ve yağ ile hazırlanan ince tel şeklinde açılmış hamur 13.
    • İç harç: Ceviz, fındık, badem veya Antep fıstığı gibi kuruyemişler 12.
    • Şerbet: Su ve şekerin kaynatılmasıyla hazırlanan şerbet 13.
    Ayrıca, bazı tariflerde tarçının da iç harca eklendiği belirtilmektedir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

    Kadayıf tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 500 gram tel kadayıf; 250 gram sadeyağ veya tereyağı; 300 gram ceviz içi; 2 litre süt; 500 gram toz şeker. Yapılışı: 1. Kadayıfı parmak uçlarınızla ayırarak havalandırın. 2. Sadeyağı kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılınmasını sağlayın. 3. Sadeyağı kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın. 4. Ceviz içlerini bıçakla ince doğrayın. 5. 6-7 cm çapında küçük bir kasenin içine sıkıştırmadan bir miktar kadayıf doldurun (kenarları hafifçe dışa doğru sarkmalı). 6. Bir tatlı kaşığı ceviz ilave edip kenarlara doğru sarkan kadayıfı cevizin üzerine kapatın. 7. Bu şekilde hazırladığınız kadayıfı içine sadeyağ sürülmüş 35-40 cm çapında bir tepsiye dizin. 8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 9. Süt ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. 10. Fırından çıkardığınız kadayıfı ve sütü iyice soğuyana kadar bekletin. 11. Şekerli sütü kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. 12. Yeterli bir bekleme süresi olan 1 saatin sonunda tatlıyı servis yapın.

    Erzurum kadayıfı içinde ne var?

    Erzurum kadayıf dolmasının içinde şu malzemeler bulunur: Tel kadayıf. Ceviz içi veya fındık. Yumurta. Sıvı yağ (kızartmak için). Şerbeti ise toz şeker ve limon suyundan hazırlanır.

    Soğuk kadayıfın içine ne konur?

    Soğuk kadayıfın içine ceviz ve kaymak konur.