Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yedi çeşit sos şunlardır:
- Beşamel Sos: Tereyağı, un ve sütten yapılan, beyaz renkli temel bir sostur 14.
- Veloute Sos: Açık renkli et suyundan ve tereyağı ile unla hazırlanan beyaz renkli bir sostur 1.
- Espagnole Sos: Koyu renkli et suyundan ve kahverengi tereyağı un karışımından yapılan kahverengi bir sostur 1.
- Hollandaise Sos: Yumurta sarısı, tereyağı, limon suyu ve sudan yapılan, genellikle balık veya sebzelerle servis edilen bir emülsiyon sosudur 14.
- Domates Sosu: Domates, sarımsak, soğan ve baharatlardan hazırlanan, çeşitli yemeklerde kullanılan bir sostur 14.
- Bearnaise Sos: Tarhun, arpacık soğanı ve frenk maydanozu ile yapılan, biftek veya sebzeler için sos olarak kullanılan hollandaise sos türevidir 1.
- Tzatziki Sos: Süzme yoğurt, salatalık, sarımsak, zeytinyağı ve bazen limon suyu veya sirke ile yapılan, genellikle et yemekleriyle servis edilen bir Yunan sosudur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: