Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yedi çeşit şarap şunlardır:
- Kırmızı Şarap: Koyu renkli üzümlerden yapılır ve fermantasyon sırasında üzüm kabuklarıyla birlikte bekletilir 12.
- Beyaz Şarap: Genellikle açık renkli üzümlerden yapılır, üzüm kabukları fermantasyon sürecinde kullanılmaz 12.
- Roze Şarap: Üzüm kabuklarının fermantasyon sürecine kısa bir süre dahil edilmesiyle elde edilir 13.
- Köpüklü Şarap: Şaraba doğal veya ikinci bir fermantasyon sırasında karbondioksit eklenmesiyle oluşan kabarcıklarla tanınır 13.
- Tatlı Şarap: Fermantasyonun durdurulmasıyla içinde yüksek miktarda doğal şeker kalacak şekilde üretilir 13.
- Sek (Dry) Şarap: Tam fermantasyon işlemi uygulanmış, şeker oranı en düşük şarap çeşididir 3.
- Dömisek (Yarı Şekerli) Şarap: Büyük ölçekte fermente olan, tadında hafif bir tatlılık bulunan şaraptır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: