Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 peynirli tortellini yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak tortellini yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamurun Hazırlanması:
- İç Harcın Hazırlanması:
- 200 gram ricotta peyniri, 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri, 1 yumurta, karabiber ve muskat rendesi karıştırılır 4.
- Şekillendirme:
- Dinlenen hamur iki eşit parçaya bölünür ve un serpilmiş tezgahta incecik açılır 4.
- Hamur, 4x4 cm boyutunda kareler şeklinde kesilir 4.
- Karelerin ortasına peynirli harç konur ve köşeler birleştirilerek üçgen şekli verilir 4.
- Üçgenin iki uç köşesi ortada birleştirilip hafifçe bastırarak tortellini şekli oluşturulur 4.
- Pişirme:
- Servis:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: